Teplé šunkové závitky s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplé šunkové závitky s chřestem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 35989 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
400 g | Chřest bílý |
1 kostka | Cukr kostkový |
50 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
40 g | Šunka dušená |
1 l | Voda pitná |
Dip z protlaku | |
---|---|
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 48,2mg |
Draslík | 429,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Strouhanka, Voda pitná, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový, Máslo čerstvé, Šunka dušená, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teplé šunkové závitky s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný chřest svážeme do svazečků a uvaříme ho doměkka v osolené vodě s kostkou cukru. Když je chřest měkký, vyjmeme ho děrovanou naběračkou a necháme okapat na sítku ve svazečcích. Rajčatový protlak smícháme se strouhaným sýrem a ochutíme solí. |
2 | Každý plátek šunky potřeme sýrovou směsí a na potřené plátky šunky dáme po svazečku vařeného chřestu. Šunku svineme do závitků a naskládáme závitky do vymazané, strouhankou vysypané ohnivzdorné mísy, a krátce a prudce zapečeme. Pokrm podáváme horký. |