Hovězí maso se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso se žampiony
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 3599 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 kg | Hovězí maso přední |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
4 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Zakysaná smetana |
30 dkg | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 121,6mg |
Draslík | 777,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso přední, Sádlo škvařené, Sůl, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji. |
2 | Vložíme nakrájené hovězí maso, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka. |
3 | Poté přidáme nakrájené žampiony a dusíme doměkka. Stále podléváme. |
4 | Ve smetaně rozkvedláme mouku a zahustíme omáčku. |
5 | Dochutíme solí a octem. |