Recept

Pecoky - fazole s cibulí a rybičkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35992
Kategorie: Zelenina

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 kg Cibule
250 g Fazole černé
0,5 polévková lžíce Máta
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 dl Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 ks Rajčata
4 ks Rohlíky celozrnné
0,5 polévková lžíce Saturejka
100 g Šproty uzené
0,5 polévková lžíce Vegeta
1,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,065 kcal
Kilojoule 4 455kJ
31% Sacharidy 110 g
79% Tuky 59 g
11% Sodík 223 mg
49% Bílkoviny 28 g

Pecoky - fazole s cibulí a rybičkami postup přípravy receptu:

1

Velké barevné fazole "pecoky" namočíme do 1/2 litru vody den předem.

2

Druhý den vodu slijeme, dáme je do hrnce s 3/4 litrem čisté vody a vaříme je doměkka přibližně 60-75 minut. Délku vaření sledujeme a dáme pozor na to, aby fazole byly uvařené, měkké, ale nesmí být rozvařené a popraskané. Uvařené fazole scedíme, ale necháme je asi v 1 dl vývaru.

3

Čerstvé bylinky: petrželovou nať, mátu peprnou a saturejku omyjeme a drobně pokrájíme. Očištěné cibule s česnekem pokrájíme nadrobno. Omytou papriku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Omyté rajče pokrájíme na kolečka.

4

V hluboké pánvi na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní červenou papriku a krátce, asi jen 30 sekund, ji osmažíme, jen co pustí barvu. Pánev odstavíme z plotny, k paprice přimícháme fazole, Vegetu, pepř, rajský protlak a směs dáme do zapékací menší mísy. Na zarovnané fazole dáme kousky sardinek (konzerva), vše zalijeme olejem, na kterém jsme smažili cibuli, směs poprášíme moukou, posypeme bylinkami, povrch zakryjeme proužky papriky s kolečky rajčete a dáme do předem vyhřáté trouby péct.

5

Pečeme při 200°C přibližně 30 minut.

6

Horké fazole rozdělíme na porce a podáváme s tmavým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept