Pecoky - fazole s cibulí a rybičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pecoky - fazole s cibulí a rybičkami
Pecoky - fazole s cibulí a rybičkami
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35992 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 kg | Cibule |
250 g | Fazole černé |
0,5 polévková lžíce | Máta |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 dl | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 ks | Rajčata |
4 ks | Rohlíky celozrnné |
0,5 polévková lžíce | Saturejka |
100 g | Šproty uzené |
0,5 polévková lžíce | Vegeta |
1,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 45g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,6mg |
Vitamín E | 21,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazole černé, Máta, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Saturejka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Rohlíky celozrnné, Šproty uzené, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pecoky - fazole s cibulí a rybičkami postup přípravy receptu:
1 | Velké barevné fazole "pecoky" namočíme do 1/2 litru vody den předem. |
2 | Druhý den vodu slijeme, dáme je do hrnce s 3/4 litrem čisté vody a vaříme je doměkka přibližně 60-75 minut. Délku vaření sledujeme a dáme pozor na to, aby fazole byly uvařené, měkké, ale nesmí být rozvařené a popraskané. Uvařené fazole scedíme, ale necháme je asi v 1 dl vývaru. |
3 | Čerstvé bylinky: petrželovou nať, mátu peprnou a saturejku omyjeme a drobně pokrájíme. Očištěné cibule s česnekem pokrájíme nadrobno. Omytou papriku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Omyté rajče pokrájíme na kolečka. |
4 | V hluboké pánvi na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní červenou papriku a krátce, asi jen 30 sekund, ji osmažíme, jen co pustí barvu. Pánev odstavíme z plotny, k paprice přimícháme fazole, Vegetu, pepř, rajský protlak a směs dáme do zapékací menší mísy. Na zarovnané fazole dáme kousky sardinek (konzerva), vše zalijeme olejem, na kterém jsme smažili cibuli, směs poprášíme moukou, posypeme bylinkami, povrch zakryjeme proužky papriky s kolečky rajčete a dáme do předem vyhřáté trouby péct. |
5 | Pečeme při 200°C přibližně 30 minut. |
6 | Horké fazole rozdělíme na porce a podáváme s tmavým pečivem. |