Jednoduchý recept

Oříškové řezy s rumovou polevou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35993
Kategorie: Řezy

Ingredience

0,3 ks Citrony
105 g Cukr moučkový
0,3 ks Kypřicí prášek do pečiva
10 g Mouka pšeničná hrubá
105 g Ořechy vlašské
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
Krém
75 g Cukr moučkový
105 g Máslo čerstvé
75 g Ořechy vlašské
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
Rumová poleva
250 g Cukr moučkový
4 polévková lžíce Rum
1 polévková lžíce Voda pitná
Na plech a ozdobení
10 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Ořechy lískové

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 769 kcal
Kilojoule 3 216kJ
23% Sacharidy 82 g
60% Tuky 45 g
3% Sodík 59 mg
23% Bílkoviny 13 g

Oříškové řezy s rumovou polevou postup přípravy receptu:

1

Smícháme cukr se žloutky a kypřicím práškem, třeme cca 30 minut, poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, nastrouhané ořechy, citronovou kůru, nakonec mouku.

2

Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plec, v rozehřáté troubě upečeme do zlatova. Plát necháme vychladnout, nakrájíme, potřeme ořechovým krémem, složíme na sebe a přelijeme rumovou polevou. Ostrým nožem pokrájíme na čtverečky, každý dozdobíme půlkou ořechového jádra.

3

Krém: smícháme máslo s cukrem, žloutkem, mletými ořechy a vanilkou.

4

Poleva: utřeme do husta cukr s vroucí vodou a rumem.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept