Recept

Chřestová rýže na kari

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 35994

Ingredience

500 g Chřest bílý
1 ks Cibule
10 g Hrozinky
1 kávová lžička Kari koření
1 kávová lžička Koriandr čerstvý
250 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 g Rýže Basmati
2 špetka Sůl
1,8 l Voda pitná
2 kávová lžička Zázvor celý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 220 kcal
Kilojoule 921kJ
9% Sacharidy 31 g
12% Tuky 9 g
7% Sodík 139 mg
10% Bílkoviny 6 g

Chřestová rýže na kari postup přípravy receptu:

1

Rozinky namočíme do 200ml studené vody a a po nabobtnání je necháme okapat. Chřest a mrkev očistíme, a rozkrojíme podélně, a podélné poloviny na kousky. Česnek utřeme, cibuli a zázvor nasekáme na drobno. Utřený česnek, nasekanou cibuli orestujeme s kousky mrkve, chřestu a s polovinou sekaného zázvoru na lžíci másla. Orestovanou směs zeleniny osolíme špetkou soli a osladíme lžičkou cukru a přidáme lžičku kari koření. Do rýže, kterou jsme uvařili v 1,8 litru vody, vmícháme zbylou polovinu zázvoru, ochutíme ji špetkou soli, a vmícháme lžíci másla. Koriandr omyjeme a necháme osušit a nasekáme ho. Orestovanou zeleninu na cibulce a česneku podáváme teplou s vařenou rýží. Pokrm na závěr posypeme koriandrem. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept