Chřestová rýže na kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřestová rýže na kari
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 35994 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
500 g | Chřest bílý |
1 ks | Cibule |
10 g | Hrozinky |
1 kávová lžička | Kari koření |
1 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 g | Mrkev kořen |
250 g | Rýže Basmati |
2 špetka | Sůl |
1,8 l | Voda pitná |
2 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 325,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 981,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chřest bílý, Cibule, Hrozinky, Kari koření, Koriandr čerstvý, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Rýže Basmati mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřestová rýže na kari postup přípravy receptu:
1 | Rozinky namočíme do 200ml studené vody a a po nabobtnání je necháme okapat. Chřest a mrkev očistíme, a rozkrojíme podélně, a podélné poloviny na kousky. Česnek utřeme, cibuli a zázvor nasekáme na drobno. Utřený česnek, nasekanou cibuli orestujeme s kousky mrkve, chřestu a s polovinou sekaného zázvoru na lžíci másla. Orestovanou směs zeleniny osolíme špetkou soli a osladíme lžičkou cukru a přidáme lžičku kari koření. Do rýže, kterou jsme uvařili v 1,8 litru vody, vmícháme zbylou polovinu zázvoru, ochutíme ji špetkou soli, a vmícháme lžíci másla. Koriandr omyjeme a necháme osušit a nasekáme ho. Orestovanou zeleninu na cibulce a česneku podáváme teplou s vařenou rýží. Pokrm na závěr posypeme koriandrem. Podáváme teplé. |