Jednoduchý recept

Punčové řezy na plech

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35995

Ingredience

0,3 ks Citrony
90 g Cukr moučkový
40 g Mandle
30 g Mouka pšeničná hrubá
50 g Máslo čerstvé
30 g Strouhanka
1 špetka Sůl
5 ks Vaječný bílek slepičí
5 ks Vaječný žloutek slepičí
Na plech
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
15 g Máslo čerstvé
Nádivka
100 g Cukr moučkový
100 g Griliáš
20 g Kakao
70 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Punč
Poleva
20 g Cukr moučkový
3 polévková lžíce Punč
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 477 kcal
Kilojoule 1 994kJ
13% Sacharidy 47 g
36% Tuky 27 g
7% Sodík 141 mg
20% Bílkoviny 11 g

Punčové řezy na plech postup přípravy receptu:

1

Máslo rozmícháme, postupně přidáme žloutky, cukr, sůl, nastrouhanou citronovou kůru a třeme cca 30 minut (do zhoustnutí). Poté vmícháme po lžících tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhanku, mouku a strouhané mandle.

2

Těsto zlehka promícháme, rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, v rozpálené troubě upečeme do zlatova. Hotové těsto rozdělíme na dvě poloviny, jednu potřeme nádivkou, zakryjeme druhou polovinou a přelijeme punčovou polevou. Nakrájíme na čtverečky, když poleva ztuhne, složíme do papírových košíčků.

3

Na nádivku dobře umícháme máslo s cukrem a kakaem. Přidáme punč a jemně utlučený griliáš.

4

Na polevu smícháme cukr s vroucí vodou a punčem, třeme do zhoustnutí.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept