Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35997
Kategorie: Zelenina

Ingredience

500 g Brambory
3 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
120 g Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
5 g Garam masala
1 kávová lžička Kmín římský
25 g Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Koriandr mletý
5 g Kurkuma
30 g Máslo čerstvé
500 g Špenát listový mražený
5 g Sůl
2 l Voda pitná
25 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 189 kcal
Kilojoule 792kJ
8% Sacharidy 28 g
10% Tuky 7 g
26% Sodík 525 mg
14% Bílkoviny 8 g

Špenátové kari postup přípravy receptu:

1

Oloupané nakrájené brambory vaříme ve vroucí osolené vodě 10 minut, procedíme je a necháme vychladnout.

2

V mixéru rozmixujeme špenát s odměřeným množstvím vody a dáme stranou.

3

Rozehřejeme máslo na pánvi. Když se zpění, přidáme nakrájenou cibuli, drcený česnek, strouhaný zázvor a chilli a podusíme asi 5 minut doměkka. Přimícháme 1 lžičku soli, mletý koriandr a kmín, kurkumu a garam masala. Mícháme 1 minutu. Přidáme brambory a promícháme je s kořením. Přikryjeme a zvolna vaříme 15 minut, až jsou brambory měkké. Odkryjeme pokličku a přidáme špenátový protlak. Zvýšíme teplotu a vaříme asi 10 minut, až má špenát hustotu omáčky. Vmícháme limetkovou šťávu a koriandr a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept