Špenátové kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátové kari
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35997 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
120 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
5 g | Garam masala |
1 kávová lžička | Kmín římský |
25 g | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
5 g | Kurkuma |
30 g | Máslo čerstvé |
500 g | Špenát listový mražený |
5 g | Sůl |
2 l | Voda pitná |
25 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 729,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 482,7mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Citronová šťáva, Kmín římský, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Kurkuma, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Máslo čerstvé, Špenát listový mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátové kari postup přípravy receptu:
1 | Oloupané nakrájené brambory vaříme ve vroucí osolené vodě 10 minut, procedíme je a necháme vychladnout. |
2 | V mixéru rozmixujeme špenát s odměřeným množstvím vody a dáme stranou. |
3 | Rozehřejeme máslo na pánvi. Když se zpění, přidáme nakrájenou cibuli, drcený česnek, strouhaný zázvor a chilli a podusíme asi 5 minut doměkka. Přimícháme 1 lžičku soli, mletý koriandr a kmín, kurkumu a garam masala. Mícháme 1 minutu. Přidáme brambory a promícháme je s kořením. Přikryjeme a zvolna vaříme 15 minut, až jsou brambory měkké. Odkryjeme pokličku a přidáme špenátový protlak. Zvýšíme teplotu a vaříme asi 10 minut, až má špenát hustotu omáčky. Vmícháme limetkovou šťávu a koriandr a servírujeme. |