Vepřové česnekové kostky s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové česnekové kostky s fazolemi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 35998 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
400 g | Fazolové lusky zelené |
100 g | Houby černé |
1 kávová lžička | Kari pasta červená |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
2 polévková lžíce | Omáčky |
0,5 kg | Vepřová kýta |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 83,8mg |
Draslík | 672,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 746,9mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Fazolové lusky zelené, Olej rostlinný, Omáčka ústřicová, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby černé, Kari pasta červená, Omáčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové česnekové kostky s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Kostky z vepřového masa opláchneme ve vlažné vodě a osušíme v utěrce. Nakrájené maso na kostky nebo nudličky marinujeme několik minut v rybí omáčce. Krátce před tím necháme změknout houby ve vodě. Fazole a chilli papričky vypereme, osušíme a nakrájíme buď na kolečka nebo na menší kousky. |
2 | Stroužky česneku rozmačkáme a rozetřeme. V pánvi wok rozehřejeme olej, na kterém česnek osmažíme. |
3 | K česneku do pánve vhodíme fazolky a ještě krátce osmahneme. Po osmažení fazoky odhrneme stranou. |
4 | Doprostřed pánve vložíme maso a prudce je opečeme. Dochutíme ústřicovou omáčkou,která je velmi slaná, proto nepoužíváme sůl. Přidáme červenou kari pastu a na malé kousky pokrájené chilli papričky. Potom zpět vrátíme do směsi fazolky s česnekem a nakonec nadrobno nakrájené osušené houby. |
Poznámka
Houby mu-err - bolcovitka, ucho Jidášovo