Alsaský koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Alsaský koláč
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 36009 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
500 g | Těsto na pizzu |
160 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 30,9mg |
Draslík | 266,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 174,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Těsto na pizzu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Alsaský koláč postup přípravy receptu:
1 | Těsto na pizzu připravíme dle návodu na obalu. Následně ho vyválíme na plech a nezapomeneme vytvořit nízký okraj z těsta. |
2 | Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a i s cibulí podusíme na pánvi. |
3 | Zakysanou smetanu smícháme s mlékem a přidáme špetku soli a pepře. Přidáme cibuli se slaninou a vše rovnoměrně rozdělíme na těsto. |
4 | Koláč pak pečeme na 200 stupňů cca 30 minut. |