Špenátové nudle s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátové nudle s mandlemi
Špenátové nudle s mandlemi
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 36010 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
50 g | Droždí |
100 g | Mandle |
100 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
100 g | Špenátový protlak mražený |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 275,3mg |
Draslík | 654,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 8,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Mandle, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Špenátový protlak mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátové nudle s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Oloupané mandle drobně nasekáme a nasucho je dozlatova opražíme. |
2 | Do mísy dáme hladkou mouku, špenátový protlak (bez vody), bílý pepř, vejce, rozdrobené droždí a vše dobře promícháme. Směs dáme na pomoučený vál a pomocí rukou vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na dva díly a z každého vyválíme tenkou placku. Placku nakrájíme na dlouhé nudle široké přibližně 1.5 cm. |
3 | Do hrnce si dáme vařit 3 litry vody s 0.5 lžíci soli. Když se začne voda vařit, dáme do ní nudle a vaříme je nezakryté přibližně při mírné teplotě 3-5 minut. Dáme pozor, aby se nám nerozvařily. Uvařené nudle vyjmeme děrovanou naběračkou, dáme na talíře, posypeme mandlemi a každou porci polijeme rozpuštěným máslem. |