Kupustové tarte - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kupustové tarte
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 36012 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Kapusta hlávková |
150 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka tradiční |
50 g | Sýr Parmezán |
5 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 379,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 300,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapusta hlávková, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Šunka tradiční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kupustové tarte postup přípravy receptu:
1 | Mouku nasypeme do mísy a přidáme špetku soli, 50ml vody, jedno vejce a máslo. Vše pořádně promícháme v těsto a dáme do ledničky. |
2 | Kapustu očistíme a vložíme na 4 minuty do vroucí vody. Poté ji vyndáme a nakrájíme na kousky. |
3 | Smícháme vejce se zakysanou smetanou, strouhaným parmazánem již připravenou kapustou a na kousky nakrajenou šunkou, pak přidáme špetku soli a pepře. |
4 | Těsto vyndáme z chladničky a vložíme do forem na koláče. Cca deset minut necháme těsto předpéct na 200 stupňů v troubě. |
5 | Formy vyndáme z trouby a těsto necháme zchladit. Na těsto pak rovnoměrně rozlejeme směs, kterou jsme si připravili. |
6 | Necháme pak dopéct dalších 15 až 20 minut. |