Vepřová kýta s vejci tandoori - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kýta s vejci tandoori
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36015 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
2 ks | Pórek |
1 polévková lžíce | Tandoori Masala |
4 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 329,1mg |
Draslík | 813,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 291,2mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Omáčka ústřicová, Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pórek, Tandoori Masala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová kýta s vejci tandoori postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu omyjeme, naklepeme, nakrájíme na malé kousky nebo na nudličky. Poté maso necháme čtvrt hodiny marinovat v ústřičné omáčce. |
2 | Pórek zbavíme horní slupky a nakrájíme na tenká kolečka. |
3 | Nejprve ve woku rozpálíme první část oleje a maso v něm osmažíme. Po osmažení maso odložíme z pánve. Potom v oleji osmahneme pórek a z pánve odložíme. |
4 | V nádobě rozšleháme 4 celá vejce s kořením tandoori. Do woku nalijeme druhou část oleje a na něm krátce smažíme vejce. Do těchto vajec přidáme osmažené maso, pór a vše promícháme. |
Poznámka
Můžeme zdobit lístky koriandru.