Recept

Kraple plněné zeleninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36024

Ingredience

1 ks Cibule
30 g Kapusta růžičková
80 g Mouka pšeničná hladká
25 g Mrkev kořen
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
6 polévková lžíce Strouhanka
50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
1,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 398 kcal
Kilojoule 1 664kJ
7% Sacharidy 25 g
57% Tuky 43 g
23% Sodík 457 mg
20% Bílkoviny 11 g

Kraple plněné zeleninou postup přípravy receptu:

1

Připravíme si nádivku: očistíme a omyjeme mrkev, cibuli, růžičkovou kapustu, zeleninu drobně pokrájíme. V rendlíku rozpustíme máslo (1 lžíce), přidáme zeleninu, 0.5 lžičky soli, pepř a pod poklicí za občasného promíchání zeleninu dusíme doměkka 10-15 minut. Poté ji zahustíme strouhankou, nastrouhaným sýrem a přimícháme žloutek.

2

Připravíme si nudlové těsto. Na vál dáme hladkou mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce a zamícháme vidličkou. Těsto pomocí rukou dobře uhněteme na tuhé, hladké těsto, zakryjeme ho a necháme chvilku odpočinout.

3

Poté ho rozválíme na co nejtenší placku. Na jednu polovinu naneseme lžičkou kopečky zeleninové nádivky, okolo nádivky těsto potřeme rozšlehaným bílkem, druhou stranu placky přetáhneme a přitiskneme. Formičkou (nebo sklenicí s ostrým okrajem) vykrájíme kolečka (uprostřed bude nádivka) a okraje k sobě přitiskneme.

4

Do hrnce s 2-3 litry s osolenou vodou postupně vkládáme "kraple" a pomalu je vaříme přibližně 5 minut.

5

Kraple podáváme horké, posypané nasucho opraženou strouhankou (4 lžíce) a polité rozpuštěným máslem (4 lžíce).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept