Kraple plněné zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kraple plněné zeleninou
Kraple plněné zeleninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36024 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
30 g | Kapusta růžičková |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
80 g | Mouka pšeničná hladká |
25 g | Mrkev kořen |
2 špetka | Pepř černý mletý |
6 polévková lžíce | Strouhanka |
1,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
2 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 152,7mg |
Draslík | 91,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kraple plněné zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si nádivku: očistíme a omyjeme mrkev, cibuli, růžičkovou kapustu, zeleninu drobně pokrájíme. V rendlíku rozpustíme máslo (1 lžíce), přidáme zeleninu, 0.5 lžičky soli, pepř a pod poklicí za občasného promíchání zeleninu dusíme doměkka 10-15 minut. Poté ji zahustíme strouhankou, nastrouhaným sýrem a přimícháme žloutek. |
2 | Připravíme si nudlové těsto. Na vál dáme hladkou mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce a zamícháme vidličkou. Těsto pomocí rukou dobře uhněteme na tuhé, hladké těsto, zakryjeme ho a necháme chvilku odpočinout. |
3 | Poté ho rozválíme na co nejtenší placku. Na jednu polovinu naneseme lžičkou kopečky zeleninové nádivky, okolo nádivky těsto potřeme rozšlehaným bílkem, druhou stranu placky přetáhneme a přitiskneme. Formičkou (nebo sklenicí s ostrým okrajem) vykrájíme kolečka (uprostřed bude nádivka) a okraje k sobě přitiskneme. |
4 | Do hrnce s 2-3 litry s osolenou vodou postupně vkládáme "kraple" a pomalu je vaříme přibližně 5 minut. |
5 | Kraple podáváme horké, posypané nasucho opraženou strouhankou (4 lžíce) a polité rozpuštěným máslem (4 lžíce). |