Recept

Čínská zelenina s tofu

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36025

Ingredience

250 g Cibulka jarní
250 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
250 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej sezamový
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 polévková lžíce Sezam - semena
250 g Shiitake houby
250 g Sýr sójový - Tofu
50 g Zázvor celý
180 g Čekanka
MARINÁDA
3 polévková lžíce Omáčka sójová
3 g Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Sherry brandy
5 g Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 297 kcal
Kilojoule 1 243kJ
7% Sacharidy 26 g
215% Tuky 161 g
33% Sodík 666 mg
20% Bílkoviny 11 g

Čínská zelenina s tofu postup přípravy receptu:

1

Marinádu: smícháme sójovou omáčku, sherry, drcený česnek, sůl a pepř podle chuti. Tofu nakrájené na kostky zalijeme marinádou, přikryjeme a necháme je marinovat v pokojové teplotě nejméně 15 minut.

2

Tofu scedíme a marinádu uschováme. Ve woku nebo na velké pánvi ohřejeme sezamový a slunečnicový olej, přidáme tofu a lehce opečeme při velké teplotě 2-3 minuty, aby si tofu zachovalo pěkný tvar. Vyjmeme je z woku děrovanou lžící a osušíme na papírovém ubrousku.

3

Rozpůlenou čekanku rozdělíme na listy. Do woku přidáme nudličky mrkve a zázvoru a smažíme asi 2 minuty. Přidáme nakrájené houby, kousky jarní cibulky a smažíme ještě 2 minuty, potom přidáme fazolové lusky s čekankou a smažíme ještě 1 minutu.

4

Vrátíme tofu, přelijeme je uschovanou marinádou a rychle vaříme, až se skoro všechna marináda vypaří a tofu se důkladně prohřeje. Bohatě posypeme sezamovými semeny, ochutnáme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept