Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 36027

Ingredience

1,3 dl Mléko čerstvé polotučné
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
125 g Pšeničná krupice
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
200 g Červená řepa sterilovaná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 197 kcal
Kilojoule 825kJ
9% Sacharidy 33 g
6% Tuky 4 g
12% Sodík 249 mg
11% Bílkoviny 6 g

Krupičník z Valašska postup přípravy receptu:

1

V misce si vyšleháme vejce se solí. V hrnci si rozpustíme máslo. Postupně, za stálého míchání sypeme krupici a upražíme ji dorůžova. Ke krupici přiléváme mléko (stále mícháme), až se krupice opět "drobí". Poté do rozpěněného mléka s krupicí přilijeme vejce a mícháme do doby, až vejce ztuhne a dosolíme podle chuti. Pokrm musí zůstat sypký. Vaříme ho pomalu 10-15 minut.

2

Krupičník rozdělíme na talíře a podáváme k němu nakládanou sladkokyselou červenou řepu.

Poznámka

Krupičník z Valašska, nářečově též "varmuža", podáváme též jako přílohu k omáčkám nebo zelenině.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept