Novojičínské placičky s kysaným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Novojičínské placičky s kysaným zelím
Novojičínské placičky s kysaným zelím
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 36030 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Kmín celý |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
400 g | Mouka polohrubá |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 273,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Novojičínské placičky s kysaným zelím postup přípravy receptu:
1 | Do mísy dáme polohrubou mouku, vejce, 2 lžíce rozpuštěného sádla, sůl, drcený kmín, pepř a kysané zelí. Vše promícháme, dáme na pomoučený vál a těsto na vále dobře rukama prohněteme. Rozdělíme ho na menší díly a každý vyválíme na placičku přibližně o průměru 8-10 cm a o síle 1 -1.5 cm. |
2 | Plech vytřeme olejem, placky poskládáme s menší mezerou od sebe, potřeme je rozpuštěným sádlem (2 lžíce), posypeme trochu kmínem (1.5 lžičky) a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 10-15 minut dozlatova. Podáváme je horké i studené. |