Recept

Novojičínské placičky s kysaným zelím

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 36030
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

1 kávová lžička Kmín celý
0,5 kávová lžička Kmín drcený
400 g Mouka polohrubá
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
200 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 472 kcal
Kilojoule 1 976kJ
22% Sacharidy 77 g
19% Tuky 15 g
16% Sodík 321 mg
25% Bílkoviny 14 g

Novojičínské placičky s kysaným zelím postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme polohrubou mouku, vejce, 2 lžíce rozpuštěného sádla, sůl, drcený kmín, pepř a kysané zelí. Vše promícháme, dáme na pomoučený vál a těsto na vále dobře rukama prohněteme. Rozdělíme ho na menší díly a každý vyválíme na placičku přibližně o průměru 8-10 cm a o síle 1 -1.5 cm.

2

Plech vytřeme olejem, placky poskládáme s menší mezerou od sebe, potřeme je rozpuštěným sádlem (2 lžíce), posypeme trochu kmínem (1.5 lžičky) a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 10-15 minut dozlatova. Podáváme je horké i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept