Polévka z vepřových žeber - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z vepřových žeber
Polévka z vepřových žeber
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 36031 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
300 g | Brambory |
30 g | Česnek |
50 g | Cibule |
3 g | Majoránka |
5 g | Nové koření celé |
5 g | Pepř černý celý |
3 g | Pepř černý mletý |
5 ml | Polévkové koření |
10 g | Sůl |
1000 g | Vepřová žebra |
1300 ml | Voda pitná |
1 ks | Bobkový list |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 202,5mg |
Draslík | 991,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Majoránka, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Vepřová žebra, Voda pitná, Bobkový list mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Polévkové koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z vepřových žeber postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vložíme vepřová žebra, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kuličky nového koření, celého pepře, bobkový list, kousek cibule, přivedeme k varu a vaříme hodinu. Vývar scedíme, maso obereme od kosti, trochu pokrájíme a vrátíme ho do polévky. Polévku znovu přivedeme k varu. |
2 | Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, přisypeme do polévky, povaříme, dochutíme polévkovým kořením a majoránkou. Polévku odstavíme a horkou podáváme. |
Polévka výtečná. Všem chutnala. Děkuji za tip
No já tam ještě přidávám dvě hrsti ovesných vloček je to zdravé
já zase přidávám do polévky libeček
This soup is so good. I just made it . Wow. I wish I had libecek to put into the soup, but I haven't seen it here in Chicago.