Polévka skopová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka skopová
Polévka skopová
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 36033 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
400 g | Brambory |
50 g | Celer bulvový |
100 g | Hříbky čerstvé |
5 g | Majoránka |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mrkev kořen |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
300 g | Skopová žebra |
10 g | Sůl |
1300 ml | Voda pitná |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 70,5mg |
Draslík | 655,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Hříbky čerstvé, Majoránka, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Skopová žebra mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka skopová postup přípravy receptu:
1 | Skopová žebra vložíme do hrnce, zalijeme litrem vody, osolíme a vaříme přibližně hodinu. Mezitím uvaříme brambory v půl litru vody a nakrájíme je na plátky. |
2 | Vývar scedíme, maso obereme od kosti, trochu pokrájíme a vrátíme ho do vývaru. Polévku znovu přivedeme k varu. |
3 | Zeleninu očistíme, nahrubo nastrouháme, hříbky očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme kousek másla a zeleninu s hříbky na něm orestujeme. Přidáme do polévky i s máslem. Dosolíme, opepříme, ochutíme majoránkou, necháme projít varem a můžeme podávat. |
4 | Do talířů vložíme plátky brambor a zalijeme je horkou polévkou. |