Polévka z droždí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z droždí
Polévka z droždí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 36036 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
30 g | Cibule |
50 g | Droždí |
50 g | Mouka pohanková |
50 g | Mrkev kořen |
50 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
5 ml | Polévkové koření Maggi |
10 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 466,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Droždí, Petržel kořen, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pohanková, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Polévkové koření Maggi mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z droždí postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme rozdrobené droždí, promícháme a krátce orestujeme, zalijeme litrem horké vody, přisypeme zeleninu, osolíme, opepříme a povaříme 10 minut. |
3 | Do misky rozklepneme vejce, přisypeme pohankovou hrubou mouku a vypracujeme těsto. Na hrubém struhadle strouháme z těsta zavářku rovnou do polévky, povaříme pár minut, dochutíme polévkovým kořením a můžeme podávat. |