Mandlové pagáče - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlové pagáče
Mandlové pagáče
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36037 |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
40 g | Droždí |
100 g | Mandle |
2 dl | Mléko plnotučné |
200 g | Mouka polohrubá |
300 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2,5 dl | Smetana zakysaná15% |
1,5 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Eidam cihla 30% |
150 g | Sýr Eidam uzený 45% |
250 g | Tuk Hera jedlý |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 127,7mg |
Draslík | 535,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 6,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 312,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Mandle, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná15%, Sýr Eidam cihla 30%, Sýr Eidam uzený 45%, Tuk Hera jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlové pagáče postup přípravy receptu:
1 | Do mísy dáme hladkou a polohrubou mouku. Uděláme do ní důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, přidáme 1 lžičkou cukru a 2 dl vlažného mléka. |
2 | Když nám vzejde kvásek, přidáme k mouce 1 vejce, vlahou rozpuštěnou celou Heru, sůl (1.5 lžičky), pepř, červenou papriku, zakysanou smetanu, nastrouhaný sýr Eidam, promícháme. Těsto dobře propracujeme. Mělo by být hladké a vláčné. Dobře mísu zakryjeme a dáme do chladničky odpočinout. |
3 | Až druhý den těsto dáme na pomoučený vál, rozválíme ho na placku o síle 2-3 cm a zakryjeme utěrkou. Necháme přibližně 15 minut kynout, pak formičkou (průměr 4-5 cm) vykrojíme malé pagáčky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem. Do každého pagáčku zapíchneme do středu oloupanou mandli. Pagáčky potřeme rozšlehaným vajíčkem a pak je posypeme nastrouhaným uzeným sýrem. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě při 200°C přibližně 15-20 minut dozlatova. |
5 | Pagáčky podáváme teplé i studené. |