Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36037

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
40 g Droždí
100 g Mandle
2 dl Mléko plnotučné
200 g Mouka polohrubá
300 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2,5 dl Smetana zakysaná15%
1,5 kávová lžička Sůl
120 g Sýr Eidam cihla 30%
150 g Sýr Eidam uzený 45%
250 g Tuk Hera jedlý
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

74% Kalorie 1,450 kcal
Kilojoule 6 068kJ
29% Sacharidy 106 g
123% Tuky 92 g
35% Sodík 692 mg
85% Bílkoviny 48 g

Mandlové pagáče postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme hladkou a polohrubou mouku. Uděláme do ní důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, přidáme 1 lžičkou cukru a 2 dl vlažného mléka.

2

Když nám vzejde kvásek, přidáme k mouce 1 vejce, vlahou rozpuštěnou celou Heru, sůl (1.5 lžičky), pepř, červenou papriku, zakysanou smetanu, nastrouhaný sýr Eidam, promícháme. Těsto dobře propracujeme. Mělo by být hladké a vláčné. Dobře mísu zakryjeme a dáme do chladničky odpočinout.

3

Až druhý den těsto dáme na pomoučený vál, rozválíme ho na placku o síle 2-3 cm a zakryjeme utěrkou. Necháme přibližně 15 minut kynout, pak formičkou (průměr 4-5 cm) vykrojíme malé pagáčky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem. Do každého pagáčku zapíchneme do středu oloupanou mandli. Pagáčky potřeme rozšlehaným vajíčkem a pak je posypeme nastrouhaným uzeným sýrem.

4

Pečeme v předehřáté troubě při 200°C přibližně 15-20 minut dozlatova.

5

Pagáčky podáváme teplé i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept