Recept

Zadělávané telecí s omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36038
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
40 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká
100 g Mrkev kořen
5 g Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
8 g Sůl
1200 g Telecí kýta
2 ks Vaječný žloutek slepičí
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 270 kcal
Kilojoule 1 130kJ
2% Sacharidy 7 g
53% Tuky 40 g
26% Sodík 513 mg
60% Bílkoviny 34 g

Zadělávané telecí s omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěnou zeleninu a maso zvolna uvaříme v hrnci s vodou doměkka. Maso a zeleninu vyjmeme a vývar necháme prudce vařit, až se sníží objem na 3/4 litru a odstavíme. V misce utřeme máslo s moukou, zředíme trochou vývaru, rozmícháme dohladka a vlijeme do odstaveného vývaru. Povaříme a vložíme zpět zeleninu nakrájenou na kousky a maso na jednotlivé porce. Osolíme, opepříme a nakonec vmícháme žloutky, ještě krátce povaříme a můžeme podávat s vhodnou přílohou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept