Polévka na posilněnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka na posilněnou
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3604 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 hrst | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Mrkev kořen |
1 hrst | Nudle vaječné |
2 ks | Petržel kořen |
1200 g | Slepice |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 152,9mg |
Draslík | 691,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Nudle vaječné, Petržel kořen, Slepice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka na posilněnou postup přípravy receptu:
1 | Očistíme a omyjeme slepici. Poté ji vložíme do vroucí vody. |
2 | Česnek a cibuli oloupeme, celer, mrkev, peržel a cibuli očistíme a přidáme k slepici. Vaříme doměkka. |
3 | Nakrájíme na kousky maso, přidáme do vývaru a vložíme nudle. Dochutíme solí a zdobíme pažitkou. |