Řízky z telecích játer - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řízky z telecích játer
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36040 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Játra telecí |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
2 dl | Olej rostlinný |
6 g | Pepř černý mletý |
0,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
200 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Citrony |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 527,1mg |
Draslík | 506,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra telecí, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Citrony mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řízky z telecích játer postup přípravy receptu:
1 | Játra rozkrájíme na slabší plátky, osolíme, opepříme. Vejce ušleháme s trochou piva, potom jsou řízky křehčí. Jednotlivé plátky obalíme v mouce, vejci a strouhance a osmažíme v rozpáleném oleji do zlatova. Přebytečný tuk necháme okapat na papírové utěrce. Podáváme ozdobené kolečkem citronu. |