Jednoduchý recept

Polévka pohanková

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 36041

Ingredience

200 g Brambory
50 g Cibule
50 g Hříbky čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká
50 g Máslo čerstvé
15 g Pažitka
3 g Pepř černý mletý
120 g Pohanka
10 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
1000 g Vývar z hovězích kostí
1 g Kmín drcený

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 426 kcal
Kilojoule 1 784kJ
11% Sacharidy 41 g
30% Tuky 22 g
95% Sodík 2 g
34% Bílkoviny 19 g

Polévka pohanková postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme a nakrájíme na kostičky, očištěné houby na plátky, oloupanou cibuli nadrobno.

2

V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, mouku a usmažíme středně hnědou cibulovou jíšku. Zalijeme horkým vývarem, rozmícháme, osolíme, opepříme, okmínujeme, přisypeme brambory, houby, propláchnutou pohanku a vaříme 15 minut. Nakonec přimícháme rozkvedlané vejce, ihned rozmícháme, provaříme, přisypeme posekanou pažitku a můžeme podávat.

Poznámka

Vývar můžeme nahradit kostkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept