Pstruh na uzené slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh na uzené slanině
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 36047 |
Ingredience
12 ks | Ančovičky konzervované |
1 ks | Citrony |
2 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 špetka | Máta |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
800 g | Pstruh |
12 plátek | Slanina vepřová |
3 kávová lžička | Sůl |
450 g | Tagliatelle |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 244,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 239,1mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,9mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Citrony, Jablka, Máta, Pstruh, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh na uzené slanině postup přípravy receptu:
1 | Máslem vymažeme pekáč. Rybám vymyjeme břišní dutiny teplou vodou. Do dutin vetřeme sůl a pepř. Ančovičky, pokrájená jablka, citronovou šťávu a snítky máty rozdělíme do břišních dutin všech 4 pstruhů. |
2 | Omotáme postupně všechny pstruhy s výjimkou hlav a ocasů třemi plátky uzené slaniny, tak, aby se překrývaly. |
3 | Do pekáče dáme pstruhy, osolíme, opepříme a zapékáme v předehřáté troubě 20 minut. Po 10 minutách pstruhy obrátíme. |
4 | Dáme vařit hrnec osolené vody a dáme do něj tagliatelle a olivový olej. Vaříme 12 minut. Poté scedíme a rozdělíme na talíře. |
5 | Z trouby vyndáme pstruhy a položíme je na těstoviny. |
Poznámka
Podáváme ozdobené pokrájenými plátky jablek a čerstvou mátou. Z citronu použijeme šťávu.