Jednoduchý recept

Pstruh na uzené slanině

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 36047

Ingredience

12 ks Ančovičky konzervované
1 ks Citrony
2 ks Jablka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 špetka Máta
1 polévková lžíce Olej olivový
2 kávová lžička Pepř černý mletý
800 g Pstruh
12 plátek Slanina vepřová
3 kávová lžička Sůl
450 g Tagliatelle
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,129 kcal
Kilojoule 4 724kJ
27% Sacharidy 98 g
51% Tuky 39 g
284% Sodík 6 g
171% Bílkoviny 96 g

Pstruh na uzené slanině postup přípravy receptu:

1

Máslem vymažeme pekáč. Rybám vymyjeme břišní dutiny teplou vodou. Do dutin vetřeme sůl a pepř. Ančovičky, pokrájená jablka, citronovou šťávu a snítky máty rozdělíme do břišních dutin všech 4 pstruhů.

2

Omotáme postupně všechny pstruhy s výjimkou hlav a ocasů třemi plátky uzené slaniny, tak, aby se překrývaly.

3

Do pekáče dáme pstruhy, osolíme, opepříme a zapékáme v předehřáté troubě 20 minut. Po 10 minutách pstruhy obrátíme.

4

Dáme vařit hrnec osolené vody a dáme do něj tagliatelle a olivový olej. Vaříme 12 minut. Poté scedíme a rozdělíme na talíře.

5

Z trouby vyndáme pstruhy a položíme je na těstoviny.

Poznámka

Podáváme ozdobené pokrájenými plátky jablek a čerstvou mátou. Z citronu použijeme šťávu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept