Jednoduchý recept

Ryba v ostré sečuánské omáčce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 36048

Ingredience

2 stroužek Česnek
3 ks Cibulka jarní
2 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Fazolová omáčka s chilli
1 kg Kapr obecný
1 polévková lžíce Kukuřičná pasta
1 polévková lžíce Ocet rýžový
5 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
1,3 dl Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 432 kcal
Kilojoule 1 806kJ
2% Sacharidy 9 g
30% Tuky 23 g
28% Sodík 564 mg
80% Bílkoviny 45 g

Ryba v ostré sečuánské omáčce postup přípravy receptu:

1

Omyjeme kapra a necháme okapat. Uděláme šikmo po obou stranách několik hlubokých zářezů, potřeme kapra po obou stranách sójovou omáčkou a rýžovým vínem. Dáme na mísu, přikryjeme a necháme marinovat v lednici 15 minut.

2

Rozehřejeme olej ve woku a poté osmahneme kapra po obou stranách do zlatohněda.

3

Z woku odlijeme olej až na 1 lžíci, kapra přesuneme na jednu stranu woku a přidáme rozetřený česnek, pokrájené jarní cibulky - bílou část, fazolovou omáčku s chilli, zázvor, cukr, rajčatový protlak, vodu a vinný ocet. Směs přivedeme k varu a necháme kapra v omáčce obalit. Povaříme 5 minut a rybu jednou obrátíme. Přidáme zelenou část jarních cibulek a vmícháme kukuřičnou pastu, aby omáčka zhoustla.

4

Hotový pokrm zastříkneme sezamovým olejem a okamžitě podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept