Bylinkový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinkový koláč
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 36049 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Máslo čerstvé |
10 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
3 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
500 g | Těsto na pizzu |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 976,5mg |
---|---|
Cholesterol | 288,8mg |
Draslík | 215,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 543,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 63,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Těsto na pizzu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinkový koláč postup přípravy receptu:
1 | Těsto na pizzu připravíme dle návodu na obalu. Těsto rozválíme na máslem vymazaný plech a na stranách uděláme vyšší okraj. Pak dáme do trouby na 200 stupňů na deset minut předpéct. |
2 | Těsto posypeme bylinkami. Smícháme vejce, smetanu, mléko a přidáme špetku soli, špetku pepře a špetku muškátu. Rovnoměrně pak rozlijeme vše na bylinky, které již jsou na koláči. |
3 | Nyní vrátíme do trouby, kde pečeme na 200 stupňů cca 10 minut. Koláč podáváme teplý. |