Polévka pohanková s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka pohanková s bramborami
Polévka pohanková s bramborami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 36052 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
300 g | Brambory |
30 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
25 g | Houby čerstvé |
10 g | Kmín celý |
50 g | Mrkev kořen |
20 g | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kořen |
50 g | Pohanka |
5 ml | Polévkové koření |
20 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 3,4mg |
Draslík | 479,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Kmín celý, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pohanka, Polévkové koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka pohanková s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, zeleninu nastrouháme nahrubo, houby nakrájíme na plátky, slaninu na nudličky. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, přisypeme slaninu, cibuli s kmínem a smažíme dozlatova. Zalijeme horkou vodou, rozmícháme, přidáme houby, zeleninu, brambory, povaříme pár minut, pohanku spaříme, propláchneme a vsypeme do polévky, ochutíme prolisovaným česnekem, solí, pepřem a vaříme doměkka. |
3 | Hrnec odstavíme, dochutíme polévkovým kořením a polévku podáváme horkou. |