Jednoduchý recept

Lasagne s uzenou treskou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36053

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Cuketa
125 g Lasagne
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 dl Mléko nízkotučné
25 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
125 g Sýr Čedar
350 g Treska uzená
1,5 dl Vývar zeleninový
125 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 515 kcal
Kilojoule 2 155kJ
12% Sacharidy 43 g
32% Tuky 24 g
55% Sodík 1 g
59% Bílkoviny 33 g

Lasagne s uzenou treskou postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme pokrájené žampiony a smažíme 3 minuty. Přidáme pokrájenou cuketu, rajčata a vývar a povaříme 15 minut. Osolíme a opepříme.

2

Do pánve dáme máslo, mouku, mléko a necháme omáčku povařit a zhoustnout za neustálého míchání. Poté pánvičku sundáme z ohně, přidáme polovinu sýra a všechnu petrželku. Mícháme, aby se sýr rozpustil.

3

Rajčatovou směs přemístíme do velké zapékací mísy a dáme na ni polovinu lasagní. Přes ně rozložíme kusy ryby a přelijeme polovinou sýrové omáčky. Na ně dáme druhou vrstvu lasagní a na ni rozprostřeme zbytek sýrové omáčky. Posypeme zbývajícím sýrem.

4

Zapékáme v předehřáté troubě 40 minut.

5

Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept