Ravioli s treskou a mořským jazykem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli s treskou a mořským jazykem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36054 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
450 g | Bramborové noky |
3 dl | Italská bylinková omáčka |
450 g | Mořský jazyk |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
450 g | Treska aljašská |
3 ks | Vejce slepičí |
450 g | Mouka pšeničná celozrnná |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 382,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Parmezán, Treska aljašská, Vejce slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborové noky, Italská bylinková omáčka, Mořský jazyk, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Mouka pšeničná celozrnná, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioli s treskou a mořským jazykem postup přípravy receptu:
1 | Rybí maso roztrháme na vrstvičky a dáme do mísy. V jiné míse rozmícháme vařené noky, 3 vejce a smetanu. Přidáme rozdrobené rybí maso, sůl a pepř. |
2 | Na lehce posypané desce moukou rozválíme základní těsto z 1 vejce, mouky pšeničné, soli a lžíce olivového oleje. Formičkou vykrájíme kolečka o průměru 7cm. Na každé kolečko dáme lžíci rybí náplně. Okraje navlhčíme, kolečko přeložíme a stiskneme okraje po celé délce k sobě. |
3 | Přivedeme do varu osolenou vodu ve velkém hrnci a 15 minut v ní vaříme ravioli. Poté je scedíme a dáme do servírovací mísy. |
4 | Přelijeme je italskou omáčkou s červeným vínem, posypeme parmezánem a ihned podáváme. |
Poznámka
Ryby bez kůže.