Jednoduchý recept

Parmice červená s těstovinami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 36055

Ingredience

3 ks Ančovička - filety
1 stroužek Česnek
1 ks Citrony
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kg Parmice
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Šalotka
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
1,5 kávová lžička Sůl
450 g Těstoviny Vermicelli
3 dl Víno bílé
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,066 kcal
Kilojoule 4 459kJ
46% Sacharidy 165 g
18% Tuky 14 g
28% Sodík 557 mg
107% Bílkoviny 60 g

Parmice červená s těstovinami postup přípravy receptu:

1

Do velkého kastrolu dáme plátky červené parmice. Nalijeme do něj víno, přidáme nasekanou šalotku, citronovou kůru a šťávu, česnek, muškátový oříšek a ančovičky. Osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a v předehřáté troubě zapékáme 35 minut.

2

Rybí plátky přemístíme na ohřátou mísu. Dáme stranou a udržujeme teplé. Do pánve nalijeme vypečenou tekutinu a přivedeme k varu. Vaříme 25 minut, dokud se polovina nevypaří. Smícháme v misce solamyl se smetanou a přidáme do omáčky, aby zhoustla.

3

Hrnec lehce osolené vody přivedeme k varu, do ní dáme vermicelli a olej a vaříme 10 minut. Poté je scedíme a dáme na ohřátou servírovací mísu.

4

Na vermicelli vložíme plátky červené parmice a přelijeme je omáčkou. Okamžitě podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept