Líni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Líni
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3606 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Česnek |
1 špetka | Kmín celý |
800 g | Lín |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 špetka | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 503,5mg |
---|---|
Cholesterol | 42,5mg |
Draslík | 8,5mg |
Vláknina | 231,8mg |
Vitamín A | 133,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 62,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lín, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Líni postup přípravy receptu:
1 | Vykucháme ryby, důkladně je omyjeme a očistíme, osušíme. |
2 | Nasolíme je, posypeme česnekem, tymiánem a sladkou paprikou. Necháme dvě hodiny odležet. |
3 | Poté ryby dáme na pekáč, pokmínujeme, opepříme a pečeme při 200 stupních. Během pečení podléváme červeným vínem. |
4 | Pár minut před dokončením zalijeme smetanou a posypeme strouhaným sýrem. |