Treska s ořechy po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska s ořechy po italsku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36061 |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
25 g | Ořechy vlašské |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 špetka | Rozmarýn čerstvý |
50 g | Strouhanka |
4 plátek | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 12,4mg |
Draslík | 147,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Citrony, Olej arašídový (podzemnicový), Ořechy vlašské, Rozmarýn čerstvý, Strouhanka, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska s ořechy po italsku postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozehřejeme v pánvi, sundáme pánev z ohně, přidáme do ní strouhanku, polovinu citronové kůry a šťávy, ořechy, polovinu petrželky a polovinu rozmarýnu. Obalíme ve směsi plátky ryby a dáme do zapékací mísy. V předehřáté troubě zapékáme 30 minut. |
2 | V misce smícháme zbývající citronovou šťávu a kůru, rozmarýn, česnek, chilli a petrželku. Přidáme ořechový olej a promícháme. Hotové plátky směsí pokryjeme. |
3 | Naložíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Z citronu použijeme kůru i šťávu.