Polévka celerová s hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka celerová s hříbky
Polévka celerová s hříbky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 36062 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
40 g | Hříbky čerstvé |
2 g | Kmín drcený |
70 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
2 g | Muškátový květ |
15 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý mletý |
15 g | Sůl |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 21,0mg |
Draslík | 141,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Hříbky čerstvé, Kmín drcený, Muškátový květ, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka celerová s hříbky postup přípravy receptu:
1 | Hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, očištěný celer pokrájíme na nudličky. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme celer s hříbky, krátce orestujeme, posypeme moukou, promícháme s máslem a smažíme dozlatova. Zalijeme horkou vodou, rozmícháme, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme mletý muškát a povaříme. |
3 | Hotovou polévku nalijeme do talířů, posypeme posekanou pažitkou a ještě horkou podáváme. |