Telecí řízky z dvojího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky z dvojího masa
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 36063 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
6 g | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
9 g | Sůl |
1200 g | Telecí kýta |
300 g | Telecí maso přední |
1 ks | Cibule |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 188,3mg |
Draslík | 693,6mg |
Vláknina | 822,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sádlo škvařené, Sůl, Telecí kýta, Cibule mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Telecí maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízky z dvojího masa postup přípravy receptu:
1 | Telecí kýtu rozkrájíme na plátky, nasolíme, opepříme. Telecí tučné odřezky rozemeleme na masovém strojku, přidáme cibuli nadrobno, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. |
2 | Telecí plátky naklepeme a na každý dáme porci mletého masa. Obalíme v hladké mouce a opečeme v rozpáleném sádle z obou stran. Před dokončením vložíme na pánev máslo pro lepší chuť. |
3 | Hotové kotlety vyjmeme, vypečenou šťávu zaprášíme zbylou moukou a necháme chvilku povařit. Kotlety rozložíme na tác a polijeme hotovou šťávou. |
Poznámka
Podáváme se zeleninovými přílohami.