Recept

Valašské chlebové placky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36066

Ingredience

600 g Chléb konzumní
1 kávová lžička Kmín celý
0,5 polévková lžíce Majoránka
7,5 dl Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
0,5 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 090kJ
24% Sacharidy 88 g
10% Tuky 8 g
10% Sodík 198 mg
34% Bílkoviny 19 g

Valašské chlebové placky postup přípravy receptu:

1

Starší chléb (i s kůrkou) nalámeme do mísy, zalijeme mlékem a necháme asi 30 minut nabobtnat. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme.

2

Chléb vymačkáme z přebytečného mléka a pomeleme ho na masovém strojku. V míse ho smícháme s rozetřeným česnekem, pepřem, kmínem, solí podle chuti, majoránkou, petrželkou a zahustíme moukou. Těsto by mělo být řidší.

3

V pánvi si rozpálíme olej. Těsto nabíráme malou naběračkou, dáme na olej a stěrkou ho rozetřeme na placku.

4

Chlebové placky smažíme dozlatova z každé strany a podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept