Valašské chlebové placky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Valašské chlebové placky
Valašské chlebové placky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36066 |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
600 g | Chléb konzumní |
1 kávová lžička | Kmín celý |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
7,5 dl | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 18,8mg |
Draslík | 64,9mg |
Vláknina | 977,3mg |
Vitamín A | 42,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín celý, Majoránka, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Valašské chlebové placky postup přípravy receptu:
1 | Starší chléb (i s kůrkou) nalámeme do mísy, zalijeme mlékem a necháme asi 30 minut nabobtnat. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme. |
2 | Chléb vymačkáme z přebytečného mléka a pomeleme ho na masovém strojku. V míse ho smícháme s rozetřeným česnekem, pepřem, kmínem, solí podle chuti, majoránkou, petrželkou a zahustíme moukou. Těsto by mělo být řidší. |
3 | V pánvi si rozpálíme olej. Těsto nabíráme malou naběračkou, dáme na olej a stěrkou ho rozetřeme na placku. |
4 | Chlebové placky smažíme dozlatova z každé strany a podáváme horké. |