Recept

Koláč s kysaným zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 36069
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

3 ks Cibule
1 špetka Cukr krystal
15 g Droždí
2 ks Jablka
30 g Máslo čerstvé
450 g Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Olej rostlinný
300 g Slanina vepřová
600 g Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí
350 ml Víno bílé
250 ml Voda pitná
1 kg Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 919 kcal
Kilojoule 3 846kJ
24% Sacharidy 86 g
64% Tuky 48 g
32% Sodík 647 mg
48% Bílkoviny 27 g

Koláč s kysaným zelím postup přípravy receptu:

1

Droždí rozmícháme ve 250 ml vlažné vody a přidáme do mísy spolu s olejem a moukou. Vše umícháme do jednoho těsta a necháme jednu hodinu kynout na teplém místě.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Slaninu nakrájíme na drobno a spolu s cibulí opečeme na pánvi. Nakonec vše smícháme s kysaným zelím a vínem. Směs osolíme a přidáme špetku cukru. Pak vše 15 minut podusíme.

3

Směs slijeme přes síto a necháme okapat od vína. Jablka očistíme a na hrubo nastrouháme do směsi.

4

Rozválíme těsto a vložíme ho na připravený vymazaný plech. Na těsto pak rovnoměrně naneseme směs. Na závěr vše zalijeme vejci smíchanými se smetanou.

5

V troubě pečeme na 200 stupňů cca 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept