Recept

Křenové karbanátky v paprikové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 36073

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Maso mleté - mix
60 ml Mléko polotučné
2 dl Olej rostlinný
5 g Pepř černý mletý
2 ks Rohlíky bílé
150 g Strouhanka
7 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na nápň
100 g Křen
5 g Paprika mletá sladká
50 ml Smetana 12% (konzumní)
Na omáčku
2 ks Bobkový list
30 g Mouka pšeničná hladká
4 g Paprika mletá sladká
250 ml Smetana 12% (konzumní)
7 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 387 kcal
Kilojoule 1 618kJ
7% Sacharidy 24 g
35% Tuky 26 g
41% Sodík 823 mg
24% Bílkoviny 14 g

Křenové karbanátky v paprikové omáčce postup přípravy receptu:

1

Mleté maso smícháme v míse s nakrájeným rohlíkem namočeným v mléce, přidáme cibuli nadrobno, sůl, pepř, vejce a dobře promícháme.

2

Na křenovou náplň smícháme v misce nastrouhaný křen, smetanu, papriku a vzniklou směsí plníme karbanátky, které tvarujeme navlhčenými dlaněmi z masové hmoty. Hotové karbanátky obalíme ve strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. V kastrolu osmahneme nasucho mouku, přidáme papriku, bobkový list a zalijeme smetanou, necháme povařit do zhoustnutí. Osolíme, podle potřeby zředíme vodou a krátce povaříme. Do omáčky rozložíme karbanátky a můžeme podávat s vhodnou přílohou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept