Křenové karbanátky v paprikové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křenové karbanátky v paprikové omáčce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36073 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Maso mleté - mix |
60 ml | Mléko polotučné |
2 dl | Olej rostlinný |
5 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Rohlíky bílé |
150 g | Strouhanka |
7 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Na nápň | |
---|---|
100 g | Křen |
5 g | Paprika mletá sladká |
50 ml | Smetana 12% (konzumní) |
Na omáčku | |
2 ks | Bobkový list |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
4 g | Paprika mletá sladká |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
7 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 46,4mg |
Draslík | 139,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Křen, Paprika mletá sladká, Bobkový list, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Smetana 12% (konzumní), Mouka pšeničná hladká, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křenové karbanátky v paprikové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso smícháme v míse s nakrájeným rohlíkem namočeným v mléce, přidáme cibuli nadrobno, sůl, pepř, vejce a dobře promícháme. |
2 | Na křenovou náplň smícháme v misce nastrouhaný křen, smetanu, papriku a vzniklou směsí plníme karbanátky, které tvarujeme navlhčenými dlaněmi z masové hmoty. Hotové karbanátky obalíme ve strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. V kastrolu osmahneme nasucho mouku, přidáme papriku, bobkový list a zalijeme smetanou, necháme povařit do zhoustnutí. Osolíme, podle potřeby zředíme vodou a krátce povaříme. Do omáčky rozložíme karbanátky a můžeme podávat s vhodnou přílohou. |