Česnečka s chlebem a žloutkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 14 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česnečka s chlebem a žloutkem
Česnečka s chlebem a žloutkem
Celkový čas: | 14 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 36074 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
30 g | Česnek |
200 g | Chléb celozrnný žitný |
15 ml | Polévkové koření |
50 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1200 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 397,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 441,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb celozrnný žitný, Sádlo škvařené, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Polévkové koření, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česnečka s chlebem a žloutkem postup přípravy receptu:
1 | Starší žitný chléb nakrájíme na nudličky a v pánvi na rozpáleném sádle osmahneme. Česnek utřeme se solí. |
2 | Do každého talíře vložíme syrový žloutek, syrový česnek se solí, zalijeme horkým vývarem a posypeme osmahnutými nudličkami chleba. Podáváme s polévkovým kořením. |
3 | Každý strávník si polévku v talíři promíchá a dochutí sám. |
Poznámka
Vývar můžeme nahradit kostkou.