Sváteční chlebíček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sváteční chlebíček
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 36075 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
75 g | Hnědá rýže |
15 g | Houby sušené |
30 g | Máslo čerstvé |
120 g | Mrkev kořen |
20 ml | Olej slunečnicový |
125 g | Ořechy para |
125 g | Ořechy vlašské |
60 g | Oříšky piniové |
3 g | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
5 g | Sůl |
175 g | Sýr Čedar |
1 ks | Vejce slepičí |
350 ml | Voda pitná |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 67,8mg |
Draslík | 391,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej slunečnicový, Ořechy vlašské, Oříšky piniové, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hnědá rýže, Houby sušené, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Ořechy para, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sváteční chlebíček postup přípravy receptu:
1 | Vaříme rýži ve slané vodě 30–35 minut doměkka. Procedíme ji. |
2 | Na houby nalijeme vroucí vodu a necháme je 30 minut namočené. |
3 | Scedíme houby, propláchneme je pod tekoucí vodou a osušíme protřepáním. Jemně je nakrájíme. |
4 | Ve woku rozpustíme máslo, přidáme strouhanou mrkev, nasekanou cibuli a drcený česnek a 5 minut za občasného míchání smažíme. Přidáme houby, rýži, hříbky, petrželku a rozmarýn a podusíme doměkka. Směs rozmixujeme v mixéru. Vmícháme opražené nasekané ořechy, piniové oříšky, strouhaný sýr, vejce, podle chuti sůl a pepř. |
5 | Chlebíčkovou formu lehce vymažeme olejem, dáme do ní směs a upravíme povrch. Přikryjeme fólií a pečeme půldruhé hodiny v troubě na 190 °C, až je povrch pevný. Vyklopíme, nakrájíme a ozdobíme. |
Poznámka
Podáváme horké s klikvovou omáčkou.