Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 36075
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
80 g Cibule
75 g Hnědá rýže
15 g Houby sušené
30 g Máslo čerstvé
120 g Mrkev kořen
20 ml Olej slunečnicový
125 g Ořechy para
125 g Ořechy vlašské
60 g Oříšky piniové
3 g Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
10 g Rozmarýn čerstvý
5 g Sůl
175 g Sýr Čedar
1 ks Vejce slepičí
350 ml Voda pitná
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 520 kcal
Kilojoule 2 175kJ
3% Sacharidy 12 g
115% Tuky 86 g
24% Sodík 484 mg
29% Bílkoviny 16 g

Sváteční chlebíček postup přípravy receptu:

1

Vaříme rýži ve slané vodě 30–35 minut doměkka. Procedíme ji.

2

Na houby nalijeme vroucí vodu a necháme je 30 minut namočené.

3

Scedíme houby, propláchneme je pod tekoucí vodou a osušíme protřepáním. Jemně je nakrájíme.

4

Ve woku rozpustíme máslo, přidáme strouhanou mrkev, nasekanou cibuli a drcený česnek a 5 minut za občasného míchání smažíme. Přidáme houby, rýži, hříbky, petrželku a rozmarýn a podusíme doměkka. Směs rozmixujeme v mixéru. Vmícháme opražené nasekané ořechy, piniové oříšky, strouhaný sýr, vejce, podle chuti sůl a pepř.

5

Chlebíčkovou formu lehce vymažeme olejem, dáme do ní směs a upravíme povrch. Přikryjeme fólií a pečeme půldruhé hodiny v troubě na 190 °C, až je povrch pevný. Vyklopíme, nakrájíme a ozdobíme.

Poznámka

Podáváme horké s klikvovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept