Smetanová polévka s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová polévka s fazolkami
Smetanová polévka s fazolkami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 36079 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
10 g | Cukr moučkový |
300 g | Fazolové lusky zelené |
20 g | Kopr čerstvý |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
20 ml | Ocet kvasný lihový |
3 g | Pepř černý mletý |
5 ml | Polévkové koření |
250 g | Smetana zakysaná 14% |
15 g | Sůl |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 204,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Fazolové lusky zelené, Kopr čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Polévkové koření, Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová polévka s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Fazolkám odřízneme oba konce, podélné vlákno a přepůlíme je. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme do hrnce. Vaříme do změknutí fazolek. |
2 | Ochutíme octem, cukrem, přisypeme posekaný kopr, dochutíme polévkovým kořením a odstavíme. Polévku podáváme velmi horkou. |