Recept

Zapékané smetanové makarony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 3608
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 ks Cibule
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
350 ml Smetana 12% (konzumní)
500 g Špagety, Makarony
1 špetka Sůl
200 g Sýr Eidam cihla 30%
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 610 kcal
Kilojoule 2 550kJ
19% Sacharidy 70 g
34% Tuky 26 g
3% Sodík 58 mg
43% Bílkoviny 24 g

Zapékané smetanové makarony postup přípravy receptu:

1

V osolené vodě uvaříme makarony.

2

Tvrdý sýr nastrouháme. Oloupeme a pokrájíme na kolečka cibuli.

3

Svaříme v hrnci smetanu s mlékem. Za stálého míchání přidáváme postupně polovinu sýra, který necháme rozpustit.

4

Uvařené makarony dáme do vymazané zapékací mísy, na ně nalijeme smetanovo-sýrovou omáčku a posypeme zbytkem sýra.

5

Nakrájenou cibuli osmahneme na másle a poklademe na strouhaný sýr.

6

Zapékáme asi 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept